Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 15 June 2012

Kehendak atau Keperluan

Alkisahnya Nisa dah lama email this one MUA sebelum June lagi, tapi tak berbalas. Jadi sebab Nisa nak sangat this MUA, i pun email lagi sekali on June last week.Nisa 2 kali email plus submit form di blog beliau. Tapi akibat lama sangat menunggu jawapan, nisa hampir tawar hati.

Jadi nisa keep on looking for MUA yang berkenan di hati and i suddenly struck to this one MUA and email her. Memang bernasib baik sebab my date is still available and i terus book and lock date dengan this new MUA that i found sebab still within my budget

2-3 days later, i get a reply from the first MUA yang i ask for the quotation earlier. and dia pun available on my date.tapi harga mahal banyak dari my current booked MUA. I really adore her job and rasa kalau amik dia berbaloi tapi macam ikut nafsu.

If ikut yang booked MUA pun boleh tahan jugak hasil kerja and harga lebih berpatutan.Harga untuk new MUA yang baru reply nisa ni nilainya  85% dari nilai 2 majlis.Maknanya lebih jimat ambil dengan booked MUA 2 majlis berbanding menggabungkan new MUA and booked MUA.

Tolonglah, kalau nak hire new MUA rasa macam ikut nafsu, tapi dah rasa betul sangat.but if gabung dua-dua macam membazir.Kalau amik MUA yang sama untuk resepsi dan bertandang rasa ralat tak amik new MUA tapi lebih menjimatkan.

Serba salah, advice me please?


No comments:

Post a Comment