Wednesday, 27 June 2012

CBL bagi Free VIP Favors and More

Satu lagi give away you all.Kerja masuk giveaway je. Mudah je. Ikut arahan di bawah:

LANGKAH-LANGKAHNYA;

Klik like pada
Kongsikan gambar di bawah ni di timeline FB anda

atau



Save gambar di atas ni
Kongsikan khabar gembira ini di seluruh dunia blog anda
Tinggalkan juga blog url dalam ruangan komen CBL!

Ganjaran dari sharing is caring ni..

 500pcs white paperbag favors (decorations only)
10pcs of VIP favors
1pc of exclusive guestbook with frame
A handbouquet


All the best!


Tarikh tutup : 18 Julai 2012

Free Handmade Guestbook & Photoframe from ZFCC


Mana-mana hadiah pun memang menarik.Sejak kebelakangan ni banyak je giveaway yang hanya menggunakan tuah aka LUCKY to choose the winner. Well, that's better sebab tak perlu suruh orang like kan. Nisa sukeee

Jadi ada satu lagi giveaway by ZFCC (ZFCraftcorner)

Pemenang akan dipilih secara random.ingat yea..RANDOM!

Mesti nak tau hadiahnya dulu.Jeng,jeng,jeng

ONE Lucky Winner will get
HANDMADE WEDDING GUESTBOOK
 
&
 
THREE Lucky person will get
 
 
HANDMADE PHOTO FRAME as Consolation Prize

Nak join? Baca butiran dibawah
 
Cara untuk anda menyertai GIVEAWAY nie...

1. Sesiapa jer boleh join giveaway nie...
2. Jadi FOLLOWER blog ZFCC or members page FB ZFCC
3. Buat satu post tentang  giveaway ini dekat  blog or wall facebook anda
4. Once dah buat post tu, please tinggalkan detail dekat ruangan comment 
- NAMA .....EMAIL ADDRESS.....POSTED LINK (URL blog or FB anda)

GIVEAWAY ini akan berakhir pada 11.59pm on 30 JUNE 2012. Pemenang akan dipilih secara random dan keputusannya akan ZFCC umumkan pada 07.07.2012

Tuesday, 26 June 2012

Survey : Wedding Shoes from Bella Rina Weddings

Nisa jumpa this FB page dan nak kongsi dengan semua.ini entri khas untuk kasut pengantin



Bagi Nisa, kasut ni memenuhi setiap ciri yang nisa impikan untuk sepasang kasut pengantin, simple yet elegant. Mampu ke tak? tengah tunggu quotation diorg bagi.nama pun survey kan?

Pada sesiapa yang nak tengok apa lagi dalam koleksi mereka ni boleh
 
Lawati Page Bella Rina Wedding's

atau

FB Bella Rina Wedding

Bella Rina Weddings ni merupakan salah satu produk rangkaian Rins Suzanna. Kenal nama itu kan? Rangkaian nama Rins Suzana ni pun terkenal.

Jenguk-jenguklah mereka, mana tau ada yang berkenan.

Tapi kalau nak tengok secara live, Rins Suzana ada buat open day.Bukan setakat nak tengok, nak rasa, nak pegang pun boleh kot.Vendor-vendor lain pun ada yang turut serta.


Yang berkesempatan boleh turut serta.Semua details ada dalam poster. Ini iklan tidaj berbayar je. saja promote sebab barangnya pun dah cantik

Wednesday, 20 June 2012

Ekslusif from Shajaratul Design : Free Kristal Handbouqetbouqet

 Cantik tak? rasa nak free handbouqet camni? Boleh je..Join Giveaway

Kali ni bukan contest kena like-like.Kali ini semuanya bergantung kepada luck anda!

Shajaratul Design sedang buat giveaway dan tarikh tutup penyertaan is end of June 2012. Sesiapa berminat nak masuk follow this step ya.Ohhh..hadiahnya..sejambak brooch handbouqet y'all

1. Like Page Shajaratul Design di FB (DONE)

2. Jadikan salah satu gambar bunga tgn kristal yg ada sebagai profile picture sehingga 30 June 2012, sila ke album ni  di FB (DONE)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.451035564501.236122.116549019501&type=3

3. 3. Sharekan post ini di wall anda/di blog kalau ada.

4. Dan Sila tinggalkan komen anda disini ( SHAJARATUL DESIGN)..nak komen ape2 pun boleh...sekurang-kurangnya tulis : " done " (PUN DAH BUAT)

5. Kepada yg bertuah tu ( kita buat ikut cabutan no. komen ). kami akan announce by end of June 2012.

Senang kan? Best of Luck you guys!

Jangan main2, Shajaratul Design ni quite good in their work. Nisa terus perasan iklan mereka ni kat belakang page Inspirasi Perkahwinan last month. Tak caya? tengok bawah ni..



 dalam majalah PENGANTIN pun ada. Notice the handbouqet on the side



Friday, 15 June 2012

Saya Nak T-shirt Bride and Groom tu

Ok.sebab contest ni sweet sangat jadi nisa nak join.Pagi tadi tengok ada 3 jejak kat blog As from T.E.N.T.A.N.G C.I.N.T.A.tapi petang ni je dah ada 30 lebih.memang suka last minute je kejenya

Saya nak T-shirt Bride and Groom tu sebab sweet sangat...!!!Boleh buat Post-wedding props gitu.



Please as, give me one pair

So sesiapa yang nak join ikut step di blog As ye

Tarikh Tutup Penyertaan 1 Julai 2012 dan 50 yang pertama berpeluang memenangi T-shirt ini.Jom follow!


Kehendak atau Keperluan

Alkisahnya Nisa dah lama email this one MUA sebelum June lagi, tapi tak berbalas. Jadi sebab Nisa nak sangat this MUA, i pun email lagi sekali on June last week.Nisa 2 kali email plus submit form di blog beliau. Tapi akibat lama sangat menunggu jawapan, nisa hampir tawar hati.

Jadi nisa keep on looking for MUA yang berkenan di hati and i suddenly struck to this one MUA and email her. Memang bernasib baik sebab my date is still available and i terus book and lock date dengan this new MUA that i found sebab still within my budget

2-3 days later, i get a reply from the first MUA yang i ask for the quotation earlier. and dia pun available on my date.tapi harga mahal banyak dari my current booked MUA. I really adore her job and rasa kalau amik dia berbaloi tapi macam ikut nafsu.

If ikut yang booked MUA pun boleh tahan jugak hasil kerja and harga lebih berpatutan.Harga untuk new MUA yang baru reply nisa ni nilainya  85% dari nilai 2 majlis.Maknanya lebih jimat ambil dengan booked MUA 2 majlis berbanding menggabungkan new MUA and booked MUA.

Tolonglah, kalau nak hire new MUA rasa macam ikut nafsu, tapi dah rasa betul sangat.but if gabung dua-dua macam membazir.Kalau amik MUA yang sama untuk resepsi dan bertandang rasa ralat tak amik new MUA tapi lebih menjimatkan.

Serba salah, advice me please?


Friday, 8 June 2012

I Like this



Source : Nadia Zahari Photography

and this


Source : Kerjagilasimoll Photography

also this

Source : G.I. Photoshoot

but none of them can make it on my wedding and available on my dates!

All of them are very good and entertain to your quotation nicely.

Perhaps there is the best option out there for me.







Now Everyone Can Wear Rizalman

Quoted by Rizalman Ibrahim himself : Now Everyone can wear Rizalman.

20 rekaan baju Rizalman boleh didapati di 20 Tesco sempena ulangtahun ke-20 Rizalman Ibrahim dalam industri fesyen.Kelas gitu.


Source : Venusbuzz.com

Senarai Tesco yang menjual baju saya kurang pasti tapi untuk more news please refer

Bernama

&

Bloomberg..eh..silap..

Venusbuzz.com



Friday, 1 June 2012

Contest: Qarmasutra Blogger Project


"Aku tidak sekaya raja yang dapat memberi semua bahagia, dinda lain pula pendiriannya-dinda selalu memuja mewah,lantas tiadalah perseimbangan jiwa-A. Samad Said,

Meminta Rasa Melimpah Mesra, Asmara , April 1995 
dipetik dari koleksi Antalogi Puisi A.Samad Said yang menghimpunkan Karya-karya selama setengah abad

 Pernah bermonolog seperti puisi diatas? Pernah berdialog dengan bakal suami kerana perbezaan darjat ? Puas memikirkan masalah.Tak tahu siapa yang perlu dituju.Entri ni tiada kaitan langsung dengan puisi di atas ye.Bukan nak rujuk pakar psikologi tapi...

Sekiranya runsing tentang majlis perkahwinan,boleh dapatkan nasihat pakar perunding majlis kahwin.Mereka adalah orang yang tepat sekiranya bakal pengantin di tahap keliru dan ingin idea baru dan segar untuk majlis penting ini.

Tapi Siapa?

Entri di bawah akan membantu 

Bismillahirahmanirahim

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Entri ini dedikasikan kepada

Qarmasutra Weddings &Events Services


Ben & Anuar
Siapakah pengasas Qarmasutra Weddings &Events Services?

Ben Firdaus Azraai, 26, dan Anuar Haikal, 23,Mempunyai latar belakang pendidikan dalam bidang Seni Bina Dalaman. Anuar masih menuntut di UiTM dalam jurusan Seni Bina manakala Ben merupakan graduan UiTM dalam bidang yang sama

Bilakah Qarmasutra Weddings & Events Services mula beroperasi?

2010 (2 tahun yang lalu)


Dimanakah lokasi Qarmasutra Weddings & Events Services?
  Shah Alam, Malaysia

Apakah perkhidmatan yang ditawarkan oleh Qarmasutra Weddings & Events Services ?

Perkhidmatan Perancang bagi











Sebagai Perancang Majlis apa yang Qarmasutra Weddings &Events Services lakukan?

Membantu pengantin menentukan konsep majlis/menyediakan pelamin





 Juga menyediakan hantaran





Tak cukup?

Photobooth & Candy Buffet pun ada



Nak lagi..

Dekorasi Tambahan






dan terbaru sekali...Kad Undangan



 Siapakah yang pernah menjadi klien Qarmasutra Weddings &Events Services?

Majlis Perkahwinan Dira Abu Zahar




Malam Berinai Farah AF2




Safi Rania Gold


Carrie Junior



Anda tidak perlu menjadi artis atau membuka sebuah syarikat korporat semata-mata ingin mendapatkan khidmat Qarmasutra Weddings & Events. Mereka berkhidmat untuk sesiapa sahaja yang menghubungi mereka. Mereka akan memberikan idea-idea yang baru untuk majlis anda.


Apa kata pelanggan mengenai perkhidmatan Qarmasutra Weddings & Events Services ?





Bagaimana cara menghubungi Qarmasutra Weddings & Events Services?

Mereka boleh dihubungi melalui 

Facebook Qarmasutra Weddings & Events

atau

hubungi terus 
Ben Azraai Firdaus +60127603812 
 @ Anuar +60173056449


atau

email mereka
 qarmasutra@gmail.com

dan untuk melihat idea dan hasil kerja mereka


layari www.qarmasutra.blogspot.com


Kesimpulannya Qarmasutra Weddings & Events Services

video




*Please turn on your speaker


Pendapat saya :

Walaupun baru 2 tahun berkecimpung dalam biang perancang majlis, mereka telah memberikan impak besar dalam bidang perkhidmatan perancang majlis. Mereka boleh dilihat sebagai penanda aras dalam industri ini dan boleh lebih maju pada masa hadapan. To Ben and Anuar, Tahniah kerana telah berdiri sehingga tahap ini dan semoga berjaya dan lebih maju lagi dalam bisnes ini pada masa hadapan.




Pilihan kegemaran (Paling suka!)
.
.
.
.
Semestinya

 Suka sangat konsep bongkah kaca
macam feeling ala-ala winter sonata
Elegant
Pure 
Just everything you need for a wedding
Great things are hard to explain in words.Just speechless

Why did i rambling all about Qarmasutra? Good News,This is all about their Blogger Project.

I know i am late (i know it's late..err....very late.but you never know until you try)

What you can do is

Follow Qarmasutra Wedding &Events Blog  
and 
Like FB Qarmasutra Wedding &Events

Like my entry on their site. (status: pending on their post at wall)

Please LIKE..LIKE..LIKE

If i win, consider your LIKE contribution as a gift from my wedding. If otherwise, i will treat that as doa to wish me all the best for my marriage.

Siapa perkasa ke hadapan sahaja
siapa pura-pura pulang sudah
siapa durhaka beri denda
siapa berkorban kurnai hadiah
-A.Samad Said, Kata dan Usaha-

(Maaf, entry rojak..memang Oh My English terabur habis)

Dan Pada siapa yang nak masuk dan rasa sempat lagi please read the T&C below ya. good luck!

This below notes are from the organizer.Please read if you are interested to participate

Hello Darling ♥
To bride to be blogger . This is for you !

Qarmasutra appreciate your kind interest towards our work . Honestly , we have read all you review and we cant agreed more , you guys are the best !

So , this is the catch .

1) Write an ENTRY about Qarmasutra Weddings & Events . (done)
2) Tell us your Favourite Dais from Qarmasutra previous works and why ? (done)
3) Ask your friend to LIKE qarmasutra and to FOLLOW our blog (pending for LIKE & FOLLOW)
4) Publish your Entry in Facebook (pending for Qarmasutra approval)
5) And hey ! ask your bestie and friend to like the entry .It so easy darling ♥ (pending for your help)

And Qarmasutra will not let you down , so this is the return for your wonderful effort :

The Grand Price : A Mini Dais for your solemnization or engagement worth for RM 3000 .

First runner up : A photobooth worth for RM1500

Second runner up : 5 dulang hantaran with fully decorate with fresh flowers . Each worth for RM200 per tray .

Consolation price : A Qarmasutra discount voucher worth for RM200 .


Rules and regulation

1. Dont forget to attach together QARMASUTRA BLOGGER PROJECT banner into your blog and make it as your header and cover for you Facebook profile . its Compulsory !

2.Once you have write your entry , let us know , kindly link it here and email us at qarmasutra@gmail.com . Then we will inform you the next stage .

3. This project is open for those who will get marry from JULY to DECEMBER 2012 . We are pack on june , sorry dear.(Yes, i will get married on this November 2012)

4. There will be a transportation and labour charge for the grand price and first runner up . For the second runner up , it is a self pick up from our place.( venue: seremban.Ok, can settle the cost, i like the second runner up price!)

5. Tarikh tutup is on end of MAY 2012 3rd June 2012

Thats it ! Sounds good darling ? So start to write your entry and impress us with your words . Good Luck Sayang ! ♥







2017 new coming post

MasyaAllah, dah hampir 2 tahun rupanya tak berblog.Diam seribu bahasa.sebab aktif di FB sepanjang tahun lepas.Blog tinggal menyepi.Ni nak me...