Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 12 July 2012

Baju Nikah Done

Nisa beli baju Nikah dah siap kat Jalan TAR untuk dijadikan hantaran bertunang tempoh hari. Disebabkan baju tu kelihatan kosong sedikit, jadi Nisa hantar pada Kak Zaza Beadme Please sebulan lepas. .Sepatutnya pick up dari tempat Kak Zaza tapi daku tak berani pergi berseorangan atau bawak tunang sebab takut sesat berjam-jam.

Sebelum deliver, Kak Zaza email dulu gambarnya.


Mula-mula tengok..tak tau nak komen apa,sebab tak tengok full baju,jadi Nisa suruh je dia pos baju tu.

Dapat saja pos dari Kak Zaza, bukak bungkusan, Alhamdulillah,cantik la untuk orang yang tak pandai jahit macam saya ni.

Tapi..

Bila Miss Yuyu post pasal baju nikah rakannya Farah,dan bila tengok harga sewa pun berpatutan rasa macam nak sewa baju baru pulak.
Sweet kan


 Bukan baju nisa tu tak cantik,tapi sebab baju yang lain tu nampak cantik boleh?

Dalam kepala dok ingat camni,orang tamak selalu rugi.Emm, baiklah gunakan duit untuk sewa baju baru tu untuk beli benda lain kan.Dari memenuhi nafsu sendiri.

Ku pohon ditetapkan pendirian dan iman.

Sekarang ni tinggal nak cari matching veil dengan baju nikah ni.Nak sewa je dari butik. Pernah pergi butik tanya.Mereka suggest untuk bawa baju dan matchkan, takut baju lain veil lain jadi caca marba.
Ranga harga sewa lebih between RM30-50.

Tengah survey jugak mana2 B2B yang ada veil matching dengan baju ni.Anyone?

7 comments:

  1. masa buat persiapan memang mcm tu. bie dah kena dah, masa tunang outfit la. dah beli dah kain, lepas tu nampak lagi cantik, beli lagi. Kain yang ada tu terbiar gitu je.. huhu sedih~

    ReplyDelete
  2. betul kata Bie tu. qaseh dulu time nikah pun cmtu. beli dah kain for veil. last2 skali berkenan lak veil kat gulastis. melayang duit rm217 utk sehelai veil. nyesal lak

    ReplyDelete
  3. bie } rasa rugi pulak kalau terbiar,huhuhu,sedih bie,bie jahit la kain tu buat baju raya

    qaseh_fariza} melayang wo..banyak tuh,mcm2 boleh buat dengan rm217.maknanya kena tetapkan pendirian la ek.insyaAllah

    ReplyDelete
  4. jangan laa biarkan dia terbiar.. buat laa baju raya. letak beads penuh. haaa kan bule pakai. glamour uolss pegi beraya ekekekek

    ReplyDelete
  5. masih nampak biasa kot..tang mana lagi nak letak beadsnye tak tau dah

    ReplyDelete
  6. hanisah : letak kat bahagian tepi (kat kaki) kain sikit pastu letak manik berteraburan katbhgian tepi kain (kat sisi kanan dan kiri betis)..pd baju plak letak kat bahagian hujung kiri baju dan menyerong ketengah baju smpai ke sisi kanan baju..

    ReplyDelete
  7. salam,nak tanya..yg pic gambar tu die sewa kat mane?cantikkk

    ReplyDelete