Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 9 July 2012

Contest : Like , Post & Win RM600



 *Bebas menulis dalam point form ataupun karangan ataupun gambar. 
*Nak buat sticky post atau tidak terpulang.

Organizer :  Journey Bride to Be by Shakina Farhan
Sponsor : TheshopAblog






Never Too Early to Start Planning Your Wedding!
Untuk B2B blogger pasti menjadikan blog beliau sebagai blog list WAJIB dikunjungi. Ada banyak sebab mengapa blog ini wajib dilawati. Sebab utama mungkin kerana penulisan Kina yang ikhlas dan straight to the point. Blog Kina merupakan antara blog yang terawal nisa jadikan sumber rujukan sejak zaman bayi nak bertunang lagi.


 Puan Shakina Farhan di sebalik blog beliau. Majlis persandingannya diadakan pada 1.10.2011 (asalnya 11.11.2011 kan Kina?).Alhamduilillah di sebalik kesukaran pertukaran tarikh itu, Allah telah tetapkan yang terbaik untuk Puan Kina. Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.

Cerita Sikit Journey Bride to Be by Shakina Farhan ni..Semuanya berkaitan persiapan Kina menuju hari  bahagianya. Tengok semua gambar cun je. Cun la, Kina menang contest organize by FotobyRazali bernilai RM2011 tu! Bertuah Kina Razali captured their happy moments on their wedding! Satu tips yang paling berkesan, join giveaway dan menang macam Kina!

Baju Kina masa nikah with a good combination of colour!


Seperti B2B lain, Kina menulis dengan penuh ikhlas. Dari sehari ke sehari follower bertambah dan akhirnya Rumah Kebaya Malaysia (RKM) memilih Kina sebagi Duta RKM pada tahun 2011! Wow, mereka betul-betul tertarik dengan gaya penulisan Kina yang bersahaja dan yakin blog Kina mampu menarik perhatian B2B yang lain untuk melihat RKM. Hasilnya..Kina dapat sewa baju dari RKM. Tumpang gembira untuk beliau!Kat tepi blog tu Kina masih advertise RKM walaupun 'kontrak' dengan RKM telah tamat. Sangat baik ok!




Satu lagi idea menarik dari Kina. Untuk photographer bertandang, bukan Puan Kina yang cari photographer,tapi photographer cari dia. Bagaimana? Puan Kina anjurkan Our Next Top Wedding Photographer. Photographer tu dapat RM500 plus free advertisement on her blog. Dan hasilnya Kerjagilasimoll telah terpilih. Gambar bawah ni bukan dari Kerjagilasimol ye. Ni Gambar koleksi Puan Kina




Apa lagi yang ada dalam Journey Bride to be by Shakina Farhan?


Kalau ketandusan idea...


.



Blog ni bukan sahaja sesuai untuk B2B, tetapi juga sesuai untuk vendor..Check it out!


Nak tengok senarai vendor yang dah advertise dengan Kina, boleh klik tag advertisement kat blog beliau.

One of my friend , owner of Lalina Boutique ada advertise sekali dalam blog Kina,sehari selepas post Kina keluar mengenai bisnesnya,berderet email tanya quotation dan nak beli produknya.Alhamdulillah, Lina kata berbaloi sangat advertise di blog Kina.

Untuk preparation wedding, blog &  khas for B2B : Journey Bride to Be
Bisnes Kina yang semakin membangun aka sponsor giveaway ni : TheshopAblog & FB


 Saya tak tahu layak ke tak nak masuk kategori Pertama atau kedua, Tapi saya tahu saya mesti layak masuk kategori 3 tu kan Kina,If you read this Kina, tolong kategorikan, boleh i amend dari masa ke semasa.!Kalau layak dapat kategori pertama pun ok,kategori ketiga pun boleh tapi kategori kedua, tak tau.


Best of luck!


16 comments:

  1. gutlak!! kompem menang nih!! ;)

    ReplyDelete
  2. thank you..good luck to you too! schoolmate puan kina rupanya cik susu

    ReplyDelete
  3. nice & good entry hanisah! byk info tak berkelip kina tgk..
    hee..ye, cik susu tu 1 sekolah dgn kina..
    all the best to you ye..:)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah, thanks kina , i take that as compliments..

    ReplyDelete
  5. Tahniah sebab menang contest ni. memang entri yang sangat menarik! comel

    ReplyDelete
  6. wahhh.... comel la entry dia. tahniah. :)

    ReplyDelete
  7. sarah} thank you
    hdsykn} thanks awak
    iMah}Thanks imah, alhamdulillah..congratz untuk awak juga
    kak dib} kak dib, thanks.alhamdulillah rezki kahwin
    amalina } thanks amalina,hehehe..comel ek.tq,congratz untuk awak juga
    rahmah} terima kasih
    ayongAtikah}congratz untuk awak juga, awak punya pun comel,upin ipin
    farah} thanks farah

    thank you all!!!

    ReplyDelete
  8. congratz..sweet entry & padat dengan info yg perlu ada..hehe

    ReplyDelete
  9. Congrates awak. Happy for u. :)

    ReplyDelete
  10. Thanks for the wish Miss Ika.

    ReplyDelete