Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 22 June 2009

Kuantan

Terlepas pula satu cerita..masa ikut rombongan merisik hari tu sempatlah jalan-jalan sekitar Kuantan.Kat kuantan kami menginap di Hotel Vistana.Sejajar dengan tarafnya 4 bintang.Biliknya boleh tahan.Tahun lepas pergi biasa-biasa je tapi rasanya hotel dah upgrade jadi apa yang saya nampak berubah paling ketara ..ada flat screen TV kat bilik! dengan 30 saluran TV..Bilik di tingkat paling atas dan boleh nampak swimming pool.Boleh tengok je tapi tak terjun..segan dah besar la katakan..Tapi yang paling best kat hotel ni ialah masa breakfast..memang berbaloi la breakfast kat hotel ni.macam-macam boleh makan.Dengan RM 18++ ada nasi lemak,nasi goreng,pancake,mee rebus,bubur,roti canai,salad,cereal,jus,kopi ,teh..fuh..banyak.Puas hati makan kat sini berbanding ada satu hotel kat Kuantan gak bayar lebih kurang RM 18 untuk breakfast tapi setakat makan nasi lemak ngan roti baik tak payah.Serik gak nak tidur hotel macam tu.So..Hotel Vistana adalah pilihan terbaik.



Ada beberapa tempat menarik yang perlu dikunjungi di sekitar Kuantan.Dulu masa kecil selalu jugak lalu Kuantan sebab dah jadi laluan untuk balik kampung Kelantan.Tapi masa kecil mana nak ingat..so dah besar ni baru la ingat..Ayuh la ke Kuantan




SATU
Telok Cempedak


pantai yang bersih,pemandangan yang indah dan sesuai untuk mandi manda.


DUA

Tanjung Lumpur.Kawasan yang menyajikan pelbagai hidangan segar dari laut.Deretan kedai makan yang menawarkan hidangan segar dan istimewa.Pada malam itu,ayah memilih untuk makan di ANA IKAN BAKAR PETAI.Keistimewaan masakan di sini ialah Ikan Bakar Petai.Memang terangkat..!Ikan yang segar dan petainya masih ranggup dimakan walaupun telah dibakar.Boleh bagi 4 1/2 bintang dari 5 bintang..Malam itu kami order..Tomyam,lala masam manis,kailan ikan masin ngan telur bistik..Fuh..MANTOP!!!



Lala masam manis...gian nak makan lagi




Ikan Bakar petai..cicah ngan asam @ kicap


Jadi perjalanan kali ini memang seronok walaupun sepanjang perjalanan saya asyik tidur aje.(tapi bila dah berhenti kena la bangun kan..).Walaupun waktu singkat tapi we have fun..!

2 comments:

  1. aik?.. ble g kuantan?.. org pn g kuantan gak aritu.. akhir may.. pn tdo kt vistana gak.. xhabaq pn.. hihihihi

    ReplyDelete
  2. org pergi bln Jun..x same masa.hehehe

    ReplyDelete