Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 18 July 2009

Pulang dengan Tragedi

Bila semua housemate balik ke kampung halaman masing-masing, saya pun turut angkat kaki untuk pulang ke rumah di Seremban.Setelah sekian lama tidak naik bas ,maka kali ini kena balik rumah sorang-sorang naik bas.Kereta MyVi diamanahkan kepada Ngah untuk dijaga.huhuhu.Padahal baru 6 bulan tak naik bas balik Seremban lagi mahu kecoh ke?Seperti mengimbau nostalgia lama,mengingati kembali bas yang biasa bergerak ke Seremban.Tidak ubah seperti 6 bulan lepas..masih lagi bas transnasional yang ada gambar hutan rimba.dah macam trademark la plak.

Bila dah duduk bas teringat pula zaman dulu-dulu bila balik sama-sama dengan si dia..Touching betul masa ni.Macam tu la jdi bila rindu dah menggamit perasaan.Kalau dulu ada orang teman,walaupun sepanjang perjalanan dia tidur je..tapi sekurang-kurangnya ada la kawan.Takpelah Cik Nisa..memang dah biasa balik sendiri.

Nak dijadikan cerita,pemandu bas ni suka drive laju dan brek mengejut.Kali pertama bas brek,saya sendiri macam nak tolong brekkan bas tu.Masa lalu di Tampin,bas tu takde la drive laju sangat tapi jarak bas dengan kereta depan sangat dekat.Jadi bila kereta depan brek sebab lori depan dia nak masuk simpang,maka bas saya lambat tekan brek lalu merempuh belakang kereta STORM.Lalu pecah berderai cermin belakang STORM serta kemek bumper belakangnya.Disebabkan kemalangan itu jalan sesak buat sementara waktu.Beberapa minit lepas tu baru polis datang untuk merekan keadaan.

Saya kini berada di hospital akibat trauma dengan kemalangan yang menimpa bas yang saya naiki..eh...jangan silap sangka.Cik Nisa selamat .Semua penumpang selamat ..Tiada seorang pun masuk ke hospital termasuk Cik Nisa.Keadaan bas cuma kemek bahagian bawah hadapan.Disebabkan bas masih boleh bergerak,maka bas tadi dengan selamba teruskan perjalanan menuju Seremban.Padahal baru je lepas accident..khabarnya bas akan berpatah balik selepas menghantar penumpang untuk membuat laporan polis.

Cik Nisa sangat bersyukur tak terjadi apa-apa.Kalau bas tu laju sangat memang dah tergolek dan terbalik tengah jalan.Entah apa akan jadi pada Cik Nisa.Lepas ni rasa takut nak naik bas balik Seremban.Ahad ni Cik Nisa buat keputusan naik keretapi balik Segamat.Trauma sekejap nak naik bas ni.Handphone saya tidak aktif buat masa sekarang atas sebab 'kong' bateri.Jadi kepada Cik Soleha,saya telah selamat tiba di Seremban dengan selamatnya..Sorry yea tak dapat contact kamu...

No comments:

Post a Comment