Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 18 October 2011

E-Day Review 1: Hantaran

Tak mahu lagi review persiapan perkahwinan.So i would like to share my engagement day.Idea hantaran, ringkas tak reti gulung-gulung atau nak buat tinggi macam KLCC.So, this is what i have made for both sides

For Him
1.Sirih gubah
2.Kasut
3.Baju Batik
4.Songkok+Kain samping
5.Kain Baju Nikah+ Kain pelikat
6.Motivation Books
7.Buah-buahan
8.Kek
9.Homemade Chocolate





For Her
1.Sirih Junjung
2.Cincin
3.Kasut
4.Telekung
5.Baju Nikah
6.Kek
7.Buah-buahan
8.Tepak Sirih ( additional item)




All of the flower hantaran was made by me and semua bahagian melipat-lipat dibuat oleh adik bongsu.All i mean ...SEMUA hantaran Lelaki dan Perempuan.(tidak termasuk tepak sirih dan sirih gubah bunga kuning tu)

Konsep yang diguna pakai adalah Paper Flower.Sangat senang nak buat paper flower ni dan menjimatkan. Bayangkan rate untuk sedulang paling murah sekarang ialah RM30 dan kita ada (9 vs 7) 16 hantaran, dan itu akan menjadikan jumlah perbelanjaan RM480.Tapi dengan menggunakan konsep paper flower kos yang dikeluarkan kira-kira RM150-200 sahaja.(termasuk sewa dulang )

Sumber inspirasi paper flower.One stop portal untuk idea-idea DIY wedding


Selamat Mencuba!





2 comments:

  1. boleh laa ajar kite nnti! hehehe. =D

    ReplyDelete
  2. cantiknya hantaran....:)

    salam perkenalan dari as...dah link dan follow kamu :)

    ReplyDelete