Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 1 June 2012

Contest: Qarmasutra Blogger Project


"Aku tidak sekaya raja yang dapat memberi semua bahagia, dinda lain pula pendiriannya-dinda selalu memuja mewah,lantas tiadalah perseimbangan jiwa-A. Samad Said,

Meminta Rasa Melimpah Mesra, Asmara , April 1995 
dipetik dari koleksi Antalogi Puisi A.Samad Said yang menghimpunkan Karya-karya selama setengah abad

 Pernah bermonolog seperti puisi diatas? Pernah berdialog dengan bakal suami kerana perbezaan darjat ? Puas memikirkan masalah.Tak tahu siapa yang perlu dituju.Entri ni tiada kaitan langsung dengan puisi di atas ye.Bukan nak rujuk pakar psikologi tapi...

Sekiranya runsing tentang majlis perkahwinan,boleh dapatkan nasihat pakar perunding majlis kahwin.Mereka adalah orang yang tepat sekiranya bakal pengantin di tahap keliru dan ingin idea baru dan segar untuk majlis penting ini.

Tapi Siapa?

Entri di bawah akan membantu 

Bismillahirahmanirahim

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Entri ini dedikasikan kepada

Qarmasutra Weddings &Events Services


Ben & Anuar
Siapakah pengasas Qarmasutra Weddings &Events Services?

Ben Firdaus Azraai, 26, dan Anuar Haikal, 23,Mempunyai latar belakang pendidikan dalam bidang Seni Bina Dalaman. Anuar masih menuntut di UiTM dalam jurusan Seni Bina manakala Ben merupakan graduan UiTM dalam bidang yang sama

Bilakah Qarmasutra Weddings & Events Services mula beroperasi?

2010 (2 tahun yang lalu)


Dimanakah lokasi Qarmasutra Weddings & Events Services?
  Shah Alam, Malaysia

Apakah perkhidmatan yang ditawarkan oleh Qarmasutra Weddings & Events Services ?

Perkhidmatan Perancang bagi











Sebagai Perancang Majlis apa yang Qarmasutra Weddings &Events Services lakukan?

Membantu pengantin menentukan konsep majlis/menyediakan pelamin





 Juga menyediakan hantaran





Tak cukup?

Photobooth & Candy Buffet pun ada



Nak lagi..

Dekorasi Tambahan






dan terbaru sekali...Kad Undangan



 Siapakah yang pernah menjadi klien Qarmasutra Weddings &Events Services?

Majlis Perkahwinan Dira Abu Zahar




Malam Berinai Farah AF2




Safi Rania Gold


Carrie Junior



Anda tidak perlu menjadi artis atau membuka sebuah syarikat korporat semata-mata ingin mendapatkan khidmat Qarmasutra Weddings & Events. Mereka berkhidmat untuk sesiapa sahaja yang menghubungi mereka. Mereka akan memberikan idea-idea yang baru untuk majlis anda.


Apa kata pelanggan mengenai perkhidmatan Qarmasutra Weddings & Events Services ?





Bagaimana cara menghubungi Qarmasutra Weddings & Events Services?

Mereka boleh dihubungi melalui 

Facebook Qarmasutra Weddings & Events

atau

hubungi terus 
Ben Azraai Firdaus +60127603812 
 @ Anuar +60173056449


atau

email mereka
 qarmasutra@gmail.com

dan untuk melihat idea dan hasil kerja mereka


layari www.qarmasutra.blogspot.com


Kesimpulannya Qarmasutra Weddings & Events Services

video




*Please turn on your speaker


Pendapat saya :

Walaupun baru 2 tahun berkecimpung dalam biang perancang majlis, mereka telah memberikan impak besar dalam bidang perkhidmatan perancang majlis. Mereka boleh dilihat sebagai penanda aras dalam industri ini dan boleh lebih maju pada masa hadapan. To Ben and Anuar, Tahniah kerana telah berdiri sehingga tahap ini dan semoga berjaya dan lebih maju lagi dalam bisnes ini pada masa hadapan.




Pilihan kegemaran (Paling suka!)
.
.
.
.
Semestinya

 Suka sangat konsep bongkah kaca
macam feeling ala-ala winter sonata
Elegant
Pure 
Just everything you need for a wedding
Great things are hard to explain in words.Just speechless

Why did i rambling all about Qarmasutra? Good News,This is all about their Blogger Project.

I know i am late (i know it's late..err....very late.but you never know until you try)

What you can do is

Follow Qarmasutra Wedding &Events Blog  
and 
Like FB Qarmasutra Wedding &Events

Like my entry on their site. (status: pending on their post at wall)

Please LIKE..LIKE..LIKE

If i win, consider your LIKE contribution as a gift from my wedding. If otherwise, i will treat that as doa to wish me all the best for my marriage.

Siapa perkasa ke hadapan sahaja
siapa pura-pura pulang sudah
siapa durhaka beri denda
siapa berkorban kurnai hadiah
-A.Samad Said, Kata dan Usaha-

(Maaf, entry rojak..memang Oh My English terabur habis)

Dan Pada siapa yang nak masuk dan rasa sempat lagi please read the T&C below ya. good luck!

This below notes are from the organizer.Please read if you are interested to participate

Hello Darling ♥
To bride to be blogger . This is for you !

Qarmasutra appreciate your kind interest towards our work . Honestly , we have read all you review and we cant agreed more , you guys are the best !

So , this is the catch .

1) Write an ENTRY about Qarmasutra Weddings & Events . (done)
2) Tell us your Favourite Dais from Qarmasutra previous works and why ? (done)
3) Ask your friend to LIKE qarmasutra and to FOLLOW our blog (pending for LIKE & FOLLOW)
4) Publish your Entry in Facebook (pending for Qarmasutra approval)
5) And hey ! ask your bestie and friend to like the entry .It so easy darling ♥ (pending for your help)

And Qarmasutra will not let you down , so this is the return for your wonderful effort :

The Grand Price : A Mini Dais for your solemnization or engagement worth for RM 3000 .

First runner up : A photobooth worth for RM1500

Second runner up : 5 dulang hantaran with fully decorate with fresh flowers . Each worth for RM200 per tray .

Consolation price : A Qarmasutra discount voucher worth for RM200 .


Rules and regulation

1. Dont forget to attach together QARMASUTRA BLOGGER PROJECT banner into your blog and make it as your header and cover for you Facebook profile . its Compulsory !

2.Once you have write your entry , let us know , kindly link it here and email us at qarmasutra@gmail.com . Then we will inform you the next stage .

3. This project is open for those who will get marry from JULY to DECEMBER 2012 . We are pack on june , sorry dear.(Yes, i will get married on this November 2012)

4. There will be a transportation and labour charge for the grand price and first runner up . For the second runner up , it is a self pick up from our place.( venue: seremban.Ok, can settle the cost, i like the second runner up price!)

5. Tarikh tutup is on end of MAY 2012 3rd June 2012

Thats it ! Sounds good darling ? So start to write your entry and impress us with your words . Good Luck Sayang ! ♥







4 comments:

  1. Lah, ada masa lagi rupanya.
    Ingatkan end of may. Hehe

    ReplyDelete
  2. Takpe, banyak lagi contest boleh join. Hehehe

    ReplyDelete