Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 6 July 2012

MUA booked

Alhamdulillah, selesai sudah kemelut memilih MUA. Nisa tak ambil mana-mana pakej pengantin sebab takde baju kat butik yang berkenan (yang sopan, tak yah pakai inner) dan memenuhi budget yang sederhana ni. Jadi gigih la mencari MUA, agak sukar membuat pilihan dan booked.Akhirnya setelah membuat segala pertimbangan budget dan availability MUA, tiga vendor telah saya pilih untuk 3 majlis (nikah,sanding, tandang)

Vendor A
A very dear friend of mine. Baru berjinak-jinak dalam dunia solekan.Berguru dengan MUA Suhana Sulaiman.Charge murah, tengah harga promo (RM200) plus harga kawan-kawan. Dia ditugaskan untuk make up masa majlis pernikahan.Siapa nak book servis dia , bagitau ye.

Vendor B
Jadualnya memang padat setiap minggu.Make upnya cantik. Yang penting no eye brow trim.Rezeki saya dapat selit satu slot.Dia hanya fokus one customer per day , jadi tak perlu risau untuk melihat MUA rushing sana sini. Price range teratas setakat ini tapi saya rasa berbaloi untuk tahan 5 jam.Tugasnya untuk make up hari persandingan

Vendor C
Tahu mengenai perkhidmatannya melalui seorang blogger. Masih dalam lingkungan budget, juga tiada eye brow trim tapi masih cantik. Senang berkomunikasi dan juga buat invoice untuk pelanggan. Tugasnya make up untuk majlis bertandang

Nisa akan review nama after wedding,sebab belum tahu lagi hasilnya.

Selesai satu list.ada satu lagi list besar belum settle! Tinggal 4 bulan je lagi!

3 comments:

  1. masa sy nk cr baju dlu pun agk susah jgk sbb kebanyakan butik pengantin buat bju pengantin yg jarang n tudung kecik masuk dlm. so semua sy tempah baru ikut keselesaan sndri

    ReplyDelete
  2. betul2..semua jarang,kena pakai inner.kalau jumpa yang sopan pon mahal plak sebab baju baru.memang akhirnya kena tempah jugak

    ReplyDelete
  3. baju puan mun semua cantik

    ReplyDelete