Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 23 October 2012

Progress DIY: Oversize Paper Flower

Sejak kali pertama lihat backdrop yang digunakan team Ruche untuk salah satu photoshootnya, Nisa terus suka.Gigih buat research cara nak buat "oversize flower".Rupa oversize flower tu seperti di bawah :



Hasil dari carian, terjumpa satu site Design*Sponge yang tunjukkan cara-cara nak buat oversize flower ni. Kebanyakan barang-barang yang digunapakai nisa cuba ubah sedikit ikut bahan yang ada di Malaysia. Dan hasil dari itu, salah satu percubaannya, jadilah begini :


Rasa ada rupa ke? Lupa nak letak crepe paper warna kontra sikit macam dalam gambar team Ruche tu. ada masa sikit, nak struggle buat. Baru buat satu, 9 oversize flower to go.Rasa-rasanya nak letak di mana ye oversize flower ni?Korang cuba teka..
 


8 comments:

  1. cantik kan ;)
    selalu usha tutorial giant flower kat pinterest ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @ciksusu : memang cantik..sebab tu suka..kiter pakai google je..

      Delete
  2. OMG! ada rupe sangatttt!!!

    aLa..cmne Leh jadik cmni..jeLEs nye..npe Sya xtaw Lngsng..iskk2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke cik orked!thanks..ni yg naik semangat nak buat lagi..

      sekarang awak dah tau, kalau berminat, boleh la belajar buat jugak

      Delete
  3. huyoo...menariknya...oversize n lain dari lain tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik, tertarik..da bomb! yup, lain dari lain, hopefully jadilah

      Delete
  4. Cantikkkkk.....buat tutorial please..heheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes dear..memang cantik...nak tutorial tu payah sikit..tak janji, nanti nisa capture one by one..not in near time.kena fokus habiskan buat semua flower nih

      Delete