Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 8 October 2012

Review Giveaway : Gift from Shaja Ratul Design

 Nisa pernah join contest yang dianjurkan oleh Shaja Ratul Design  dan Alhamdulillah telah terpilih sebagai salah seorang pemenangnya.Ini merupakan hadiah yang paling tidak disangka. Niat dihati cuma nak masuk suka-suka sebab pemenang pun dipilih berdasarkan cabutan. Nisa dapat tahu pun melalui seorang rakan yang nisa ajak sekali join contest tu. Kalau dia tak bagitau,nisa pun tak tahu menang.

Perasaan masa tu..Excited!Dalam minggu yang sama nisa menang another giveaway (pun berdasarkan cabutan).Rasa nak pengsan ok.Dahla masa diberitahu oleh rakan tu,kami masing-masing dalam training.Balik je training,gigih la cari line internet. Dan sah saya pemenangnya

Sebaik sahaja diumumkan sebagai pemenang, terus pm Kak Shaja beritahu details majlis. Nisa tak tau nak pilih warna apa so cadangkan Kak Shaja nak ungu dan clear colour dengan merah sikit.Atas cadangan Kak Shaja, bunga tu dia letak clear,pink and purple colour sebab merah tu 'out' sangat dengan warna purple. Seminggu yang lepas follow up lagi dengan Kak Shaja dan baru nak confirmkan warna, dalam minggu tu jugak bunga tu siap. Alhamdulillah, cepat jugak siap.So Sabtu lepas,ajak housemates teman ke kedai Shaja Ratul Designs.

Dan mesti nak tau rupa kan? Tak yah teaser sangat lah..nanti lepas kahwin , takut tak ter review, so presenting the Special Gift from Shaja Ratul Designs

Pemenang di hadapan kedai
Pada sesiapa yang nak walk in ke kedai Kak Shaja, boleh refer peta .Area bandar Kinrara, dekat sikit kalau masuk ikut stadium bukit jalil.Nisa dah siap berpusing-pusing sebab pakai GPS yang bawak ikut jalan Puchong.Don't fully trust your GPS.Follow your instinct.


Nisa pick up handbouqet kristal ni di Shaja Ratul Design. Kedai tu di tingkat 1.Atas kedai yang jual hardware.naik tangga sikit terus jumpa kedai. Kedai tu ada staff Kak Shaja yang jaga.Dalam kedai ini khusus untuk hantaran,handbouqet dan bunga pahar

Ada satu kedai lagi di bawah Kak Shaja iaitu Shajaratul Collections.Kat situ jual doorgift, paper lantern reben dan beberpa akesories untuk hias doorgift. Kedai tu seperti dalam gambar di atas.Kedudukannya terletak beberapa meter dari Shaja Ratul Design. Tak susah pun nak cari kedai ni sebab ada sign board besar.

 Close up sikit hand bouqet kristal

 

Jangan segan nak tanya Kak Shaja, senang nak berurusan,Zaman sekarang canggih, komunikasi through FB dan telefon.Dah masuk kedai tu, nisa sarankan untuk explore apa yang ada. Rugi nisa hari tu sebab sampai masa kedai nak tutup dan tak sempat nak terjah sebab dah penat drive campur sesat.

Check it out !

Shaja Ratul Design blog : http://shajaratul.com/

Shaja Ratul Design FB







4 comments:

  1. anyway... sepetnye kamooo kann.. hahah

    jgn marah.. usik2 je..
    cantik bunga kristal tu dear

    ReplyDelete
  2. ha'ah memang sepet..hehehe..bukan semua sepet,ala2 chinese/korean look tak?hahaha..perasan..

    bunga kristal tu mmg cantik..sweet jer..or nak bagi,kiter amik je

    ReplyDelete
  3. cntiknyer bunga kristal tu....

    ReplyDelete
  4. Thanks cik mah, memang cantik

    ReplyDelete