Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 17 October 2014

DIY Project #1

Lama dah tak ber 'DiY' sejak habis majlis kahwin 2 tahun sudah (cepatnya masa). Takde idea dan masa (alasan lagi) nak buat. Sebenarnya Nisa berpindah randah juga lah..dulu menyewa di Apartment tapi sekarang menyewa di rumah teres pula. Ye, masih menyewa...Sebab memang target nak duduk sekejap je dekat APartment, jadi memang takde hias-hias sangat rumah tu, asal ada kelengkapan asas sudah mencukupi. Tapi sejak pindah rumah sewa baru ni, macam-macam nak buat, tambahan pula owner bagi cat, ketuk dinding guna paku (baik punya owner, sewa pon bagi diskaun )

So this is my current DiY Project . Ini plan nak letak dekat dinding.Baru testing je, main-main lagi, lekatkan pon pakai stapler sebab nak testing tangan ni masih boleh DiY ke tak.

Bahan-Bahan

Kain Felt (boleh didapati di Daiso @ kedai kraf @ kedai pengantin)
Gam Tembak
Frame/Plywood/Mounting Board
Kain bercorak (takde dalam gambar sebab baru 1/2 jalan kerja

Cara-Cara

Oleh sebab saya malas nak tunjuk step by step, boleh rujuk link berikut untuk maklumat lanjut.

Source : On One Hand

Hasil penuh akan kelihatan seperti ini : (sumber google)

Lain tangan,lain hasilnya kan..


Jadi ex-B2B yang lain, masih adakah semangat DIY bila dah berkeluarga? Jawapannya...terletak pada anda sendiri..Say Yes if you still have the passion!

No comments:

Post a Comment