Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 29 August 2009

Panggilan itu..

Seawal pagi lagi saya telah menerima panggilan telefon dari ibu. Sebelum menjawab panggilan , diri ini terimbau sebentar perbualan saya dan ibu 2-3 hari lepas.

”Kak Long,ni ada pos laju untuk long”

“Pos laju?dari siapa? surat saman ke?”...dalam hati-..sebab seingatnya belum pernah lagi menggunakan alamat rumah seremban untuk mana-mana urusan formal melainkan untuk urusan praktikal.

“Entah..tak tau.dah 2 hari posmen datang rumah nak hantar tapi takde orang kat rumah.Ibu kena pergi ambil kat pejabat pos laju..ni wakil boleh amik.”

“Owh.ibu nak amik bile?hari jumaat?..dari siapa ni?”

”Tak..ibu tak tau drive ke senawang.pejabat pos laju tu kat senawang,sabtu ni baru ibu amik pos laju tu”

”Ok,siapa la agaknya hantar pos laju? TM kot..sebab kat senawang kan?tapi tak mungkin lah..long dah tolak tawaran untuk praktikal kat TM seremban.offer sales marketing..takde kaitan..PTPTN ke..

”takpe long.Nanti dah amik ibu call”

Flahback habis,panggilan dijawab..apa agaknya nak disampaikan..Perbualan telefon ayah dan anaknya..

“Halo, Long ni ada berita gembira”

”Berita gembira?apa dia?”

.

”Long dapat praktikal kat AmanahRaya”

”Ha..???biar betul..betul ke ni? betul ke? dia tak call pun”

””Betul la...mana main-main,ada lagi satu berita gembira”

Dapat elaun RM XXX”

ye ke..betul ke”

betul.syukurlah..Alhamdulillah”

”dapat Amanah Raya kat mana?”

”dia tulis sini magistret seremban”

”dekat ngan rumah tu,sah la..”

”ok,nanti ibu bagi surat”

Sebaik saja dapat berita penempatan praktikal,hati gembira bukan kepalang.Rasa macam perasaan jatuh cinta.Alhamdullillah atas kurniaan Allah.Syukur sangat-sangat.Memang terasa sangat Allah mengabulkan doa.Menakjubkan kuasa cinta Allah pada hambaNya.

Bermula dari situ, pergi mandi ..tapi mandi tak basah, nak tidur tapi tak lena, nak makan..tapi puasa..heheheh.Jadi tak keruan buat seketika.Apa yang difikir sekarang ialah untuk menjawab balik surat tawaran tadi. Dah macam orang tak berpijak di bumi rasanya.Sarung baju..make up sket tapi yang peliknya siap pakai lipstik padahal cuma nak pergi pejabat pos laju dekat dengan rumah je.Tak kesah la..Dah sampai pos laju, cuma ambil plastik dan slip pos laju pasal pos laju pakai timbang untuk penghantaran.Aisey..dah sampai sana baru perasan,silap..kenapa pulak saya nak pakai pos laju..pakai pos ekspres pun boleh.Itulah padahnya bila keterujaan yang tinggi menaikkan kadar adrenalin dalam badan. Nampak pos laju kat simpang keluar jalan terus je menuju sana bukan nak fikir pergi pejabat pos biasa.Alahai tak kesah.Yang penting selasa ini,urusan surat menyurat perlu diselesaikan.Dan semua surat yang saya hantar kepada HEA bagi permohonan praktikal ke tempat baru untuk ditaip hanya akan menjadi simpanan...Oh..AMANAHRAYA..

No comments:

Post a Comment