Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 1 October 2010

Musim Kahwin

Masa raya,masa cuti sekolah,masa cuti umum..pokok pangkalnya masa cuti mesti berderet jemputan kahwin untuk dihadiri.Dan pada masa itulah anak dara dan anak bujang akan dihimpit dengan soalan cepumas dari orang tuanya..

Situasi seperti ini kerap berlaku...

"Anak Cik M tu sebaya kau dah kahwin..anak sorang dah"

"Eh..dah kahwin budak dua tu?ekau bila lagi?'

Tidak terkecualilah diriku ini kerap dihimpit soalan seperti berikut

"Tarikh kahwin diorang kahwin ni cantik-cantik aje..10.10.2010..eh..orang tu tak nak pilih tarikh ke?'

"aih,kak long,dah kerja tu ..dah stabil boleh move to next stage"

"Kamu bila lagi?"

Kekadang nak jawab camni:

"Calon dah lari,nak cari pengganti bukan ambil masa sehari.Bagilah saya kenali potensi diri.Inikan dah kena ready jadi bini.Semua mesti steady.Nak cari pengisi hati,bila berkenan ada yang lari.Tunggulah satu masa nanti.Akan ada yang sudi."

Tapi bila di mulut jawab lain..

Doa-doakan lah jodoh saya ..insyaAllah..

Mudah-mudahan saya dapat labuhkan cinta pada insan yang melabuhkan cintaNya pada Allah.

No comments:

Post a Comment