Until Jannah

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 25 May 2012

Full Review Engagement

Ye setelah 8 bulan mengikat tali pertunangan dan tinggal 5 bulan menuju hari pernikahan baru nak mula review pertunangan. Berat hati pada mulanya tapi bagi catatan memori dan ingatan diri sendiri saya coretkan juga.

Punyalah malas terus full review majlis pertunangan.Nisa ambil pakej penuh dari butik pengantin. Niat di hati memang nak D.I.Y pelamin bagai tapi bila nampak pakej ni dan baju yang cantik di butik tu terus grab

Pakej yang ditawarkan termasuk
  •  Baju Persalinan Tunang (P)
  • Pelamin
  • Make Up
  • Free Accessories (Veil + Rantai) Not include tudung
  • Free Handbouqet Rental
Total charge was RM 700. Since last minute FMIL nak tunang pakai baju sedondon so extra RM100 nisa kena bayar untuk ambil baju lelaki,Unfortunately baju tu singkat di tangan. Baru perasan masa tengok album dah siap.

Tudung nisa beli kat pasar malam RM10.Since veil dah cantik tudung tak yah meletops sangat.Nanti lagi over la jah!

PR bagus tapi ada here and there yang nisa tak puas hati tapi apapun still manage to look good in pictures. If people asking am i recommending this boutique? I will answer, depends on your taste dear. But i think she can deliver better cuma sebab dia tak sihat hari tu dan ia sedikit menjejaskan prestasi dan dia sendiri tak dapat make up kan nisa dan hire freelance MUA. At least she has back up.

Refer this post for pictures

4 comments:

  1. murah je ek? hehe. bagus laa jimat. akak tunang aritu blanje dkt rm5k. anak sulong kn. mak and adik2 tgh excited. hehehe. layankn aje.

    ReplyDelete
  2. boleh kira murah la kak dib,dari luar nmpk kedai tu grand je bajunya, masuk dalam tengok pakej affordable je semua..

    biasalah kak,anak sulung..kalau nisa naikkan khemah hari tu sama dengan je blanjanye dengan akak..itu pun tak naik khemah,boleh kurang belanja sikit.

    ReplyDelete
  3. Hye cik hanisah.. Kita dah follow awak dah. Tq sebab sudi exchange link dengan kita.~

    ReplyDelete
  4. Few months to go kannn..berdebar jantung tuggu..huhu.. anyway, feel free to follow my blog k bojailuvicka.blogspot.com

    ReplyDelete